Louvre en Versailles in Parijs bezoeken?

Louvre en Versailles in Parijs bezoeken?

De monumentale stad Parijs in het noorden van Frankrijk en gunstig gelegen voor een bezoek vanuit Nederland kent vele monumenten en musea. Ook de omgeving in de buurt van Parijs kent een aantal grote trekpleisters, waarvan Disneyland en enorme paleis Versailles de meest bekende zijn. Onderstaand wil ik u graag wat meer vertellen over kunstmuseum het Louvre in Parijs en het prachtige paleis Versailles buiten Parijs. Beide gebouwen hebben gemeend dat ze als woonverblijf voor de Franse koninklijke familie hebben gediend. 

Louvre tickets

Het Louvre is het bekendste kunstmuseum in Parijs en is zeer herkenbaar door de glazen piramide aan de voorzijde van het kunstmuseum. Van oudsher was het Louvre het woonpaleis van de Franse koninklijke familie. Dit is geëindigd toen de Franse koninklijke familie haar intrek nam in het paleis van Versailles. Hedendaags is het Louvre een kunstmuseum met een ontzettend grote kunstcollectie, ruim 3500 kunstwerken staan tentoon gesteld in het museum. De grote namen van het museum zijn de Mona Lisa en de Venus van Milo. De pracht en praal van het gebouw van het museum alsmede wereldberoemde kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo zorgen ervoor dat het museum druk bezocht is. Ruim 9 miljoen mensen bezoeken op jaarbasis het museum. Al deze mensen hebben Louvre tickets nodig, dit zorgt voor lange wachtrijen bij de kassa’s van het museum. Niemand wil tijdens een stedentrip in de rij voor een kassa staan. Om dit te voorkomen is er de mogelijkheid online Louvre tickets te bestellen. Er worden online meerdere Louvre tickets aangeboden met verschillende prijsklassen en verschillende opties. 

Versailles Tickets

Het enorme paleis Versailles bevindt zich op ongeveer 20 km afstand van Parijs. Vanuit Parijs is het mogelijk om met busvervoer of treinverbinding het prachtige paleis te bezoeken. Het Paleis is enorm groot en ook het landgoed dat erbij hoort. Het landgoed beslaat meer dan 800 hectare. Het paleis telt 700 kamers, waarvan de bekendste kamer/zaal de Spiegelzaal is. In deze prachtige zaal zijn de wanden voorzien van ruim 300 spiegels. De tuinen van Versailles zijn immens groot en rijkelijke gedecoreerd met fonteinen en sculpturen. Versailles wordt jaarlijks door ontzettend veel mensen bezocht, ruim 10 miljoen mensen per jaar brengen een dag door op het landgoed om te genieten van de rijke aankleding van het paleis en de paleistuinen. Voor toegang tot het paleis en de paleistuinen heeft men Versailles tickets nodig. Deze Versailles tickets kunnen bij de kassa’s van het paleis gekocht worden of online vooraf geregeld worden. Er zijn verschillende Versailles tickets beschikbaar. Zo zijn er Versailles tickets die enkel toegang geven tot het paleis en zijn er Versailles tickets die toegang geven tot het paleis en de paleistuinen.