Top 5 bezienswaardigheden in Londen

Top 5 bezienswaardigheden in Londen

Je gaat eindelijk een keer naar Londen toe. Het stond al langere tijd bovenaan je lijstje maar je was er nooit toe gekomen om dat reisje ook echt te maken. Nu ben je al voorwerk aan het doen wat betreft de bezienswaardigheden en ben je zo eens links en recht aan het kijken wat je echt gezien moet hebben.

Kleurrijk Notting Hill

Deze wijk is bekend geworden door de gelijknamige film die ook daadwerkelijk hier is opgenomen. De grote antiekmarkt op Portobello Road is de grote levensader. Ontzettend veel verkopers hebben hier hun antiek uitgestald staan voor de verkoop. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het daar vinden.

De Tower Bridge

De bekendste en zeker ook beroemdste brug van Londen is de Tower Bridge. Ook hier zijn al genoeg films of scenes opgenomen. De torens van de Tower Bridge zijn gemaakt van staal wat bekleed is met kalksteen en graniet.

Het hippe Shoredith

Deze wijk was eerst een hele grimmige wijk die vervallen was. Nu is dat anders. Het is een van de hipste en kleurrijkste wijken van Londen. Er is daar ontzettend veel streetart te vinden. De meeste gebouwen die er staan zijn van boven tot onder voorzien van graffiti en andere moderne kunst.

Londen op hoogte bewonderen

In Londen staat een attractie die bijna iedereen weel eens gezien heeft of heeft ingezeten. Londen Eye. Een ontzettend groot reuzenrad van 135 meter hoog die op de kade van de Theems staat. Wanneer het goed weer is dan kan je wel 40 kilometer ver kijken. Genieten van het uitzicht in 36 graden.

Een koninklijk bezoekje aan Buckingham Palace

In 1703 werd dit beroemde paleis gebouwd. Sinds 1873 dient dit schitterende paleis als officiƫle residentie. Het paleis heeft 770 kamer, 78 badkamers en heeft in totaal een oppervlakte van 77000 vierkante meter. Het wordt onderhouden door meer dan 400 werknemers. Die werknemers zijn ook echt wel nodig. Er zijn bijvoorbeeld 760 ramen die elke week gewassen moeten worden en ongeveer 350 horloges en klokken die opgewonden of nagekeken moeten worden elke week.