De prachtige blauwe grotten op Zakynthos

De prachtige blauwe grotten op Zakynthos

Heb je recent een vakantie naar Zakynthos geboekt? Of ben je een vakantie naar Zakynthos aan het overwegen? In beide gevallen is het aan te raden om je goed in dit Griekse eiland te verdiepen. Dit eiland heeft namelijk niet alleen maar zon en strand te bieden. Nee, Zakynthos staat te boek als één van de mooiste eilanden van heel Griekenland.

Dit is onder andere te danken aan de unieke blauwe grotten op Zakynthos. Deze blauwe grotten zijn te vinden aan de oostkust van Zakynthos en zijn een lust voor het oog. Bovendien is de historie van deze grotten een indrukwekkend verhaal.

Natuurlijke wijze

De grotten, die al in 1897 ontdekt werden, zijn op volledig natuurlijke wijze ontstaan. De verhalen leren ons dat dit komt door erosie; door erosie zijn er allerlei bogen in de rotsen ontstaan, waardoor het nu mogelijk is om door de grotten heen te varen.

Als je onder de rotsen doorvaart, valt de blauwe kleur direct op. Deze blauwe kleur ontstaat door de weerkaatsing van het water op de grotten. Maar, alles wat je hier in het water steekt, krijgt vanzelf een blauwe kleur. Als je jouw hand in het water stopt, heeft jouw hand plots een blauwe kleur. Dit is echt iets wat je eens met jouw eigen ogen moet aanschouwen.

Waar vind je de blauwe grotten?

De blauwe grotten zijn in het oosten van Zakynthos te vinden. De grotten beginnen bij de plaats Agios Nikolaos en lopen door tot aan de kaap van Skinari. Om al deze blauwe grotten te bekijken, doe je er verstandig aan om een bootje te huren. Ook kun je van één van de vele georganiseerde boottochten gebruik maken.

Tips voor het bezoeken van de blauwe grotten

Wil je de blauwe grotten op Zakynthos met eigen ogen aanschouwen? Het advies is dan om in de (vroege) ochtend naar de grotten toe te gaan. In de ochtend is op deze plek het meeste licht aanwezig, waardoor de blauwe kleur extreem goed zichtbaar is. Mocht je tijdens de zonsondergang de blauwe grotten bezoeken, krijgt alles een soort van rode gloed. Dus mocht je bijvoorbeeld voor de tweede keer op het eiland zijn, dan is het ook bijzonder om bijvoorbeeld een keer s'avonds deze tocht te maken.