Wat kost een toeristenkaart in Suriname?

Wat kost een toeristenkaart in Suriname?

Als je op reis gaat naar Suriname, is het belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken wat je allemaal moet regelen. Suriname ligt natuurlijk niet in Europa. Hierdoor heb je aan alleen aan paspoort of ID-kaart niet genoeg. Wil je een vakantie boeken in Suriname? Dan moet je dus even goed opletten.

Een toeristenkaart is daarbij een belangrijk onderdeel. Naast een paspoort, vliegtickets en een hotel, moet je namelijk ook een toeristenkaart of visum hebben. Hiermee kun je legaal in het land verblijven gedurende je vakantie. In dit artikel vertellen we je alles over de toeristenkaart in Suriname en hoe je deze het beste aan kunt vragen.

Toeristenkaart of visum

Voor een vakantie in Suriname heb je een toeristenkaart of visum nodig. Je kunt de toeristenkaart aanvragen bij het Surinaamse consulaat in Amsterdam. Deze kaart is 90 dagen geldig en kost zo'n €60. Als je voor langer dan 90 dagen in Suriname wilt verblijven, moet je een visum aanvragen. Dit kan bij het Surinaamse consulaat of de ambassade in Den Haag. Een visum kost €120 en is 180 dagen geldig.

Suriname Entry Fee

Sinds 2022 is het ook mogelijk om bij aankomst een Suriname Entry Fee te betalen. De kosten hiervoor zijn €25. Dit is echter alleen mogelijk als je voor minder dan 90 dagen in Suriname wilt verblijven. Als je langer in het land wilt blijven, moet je alsnog gewoon een visum aanvragen. De Entry Fee bij aankomst is alleen toegestaan als je komt voor een familiebezoek of als toerist.

Je kunt de Entry Fee betalen op verschillende plekken, waaronder de Internationale luchthavens, het Consulaat en bij het Canawaima Management NV. Om lang wachten te voorkomen, kun je de Entry Fee Suriname online aanvragen. Je kunt dan gemakkelijk online afrekenen met bijvoorbeeld iDeal. Jouw toegangsbewijs kun je hierna gewoon uitprinten en meenemen op vakantie naar Suriname. Dit is erg fijn als je dit niet pas moet regelen na aankomst in Suriname.

Zorg dat je voor je vakantie in Suriname even goed kijkt wat je op orde moet hebben. Kun je in Suriname verblijven met een Entry Fee? Of is het in jouw situatie noodzakelijk om een visum te hebben?