De prachtige steden van de gouden driehoek van India

De prachtige steden van de gouden driehoek van India

De gouden driehoek van India is niet heel bekend; toch is het een relatief populair gebied in India. Zeker als je van wereldwonderen houdt! De Taj Mahal staat namelijk in Agra, India, wat onderdeel is van de gouden driehoek. Samen met New Delhi en Jaipur begrijp je na een reis richting de gouden driehoek van India beter wat het leven in een Indiase stad inhoudt.

Wij gingen naar deze drie grote steden in India omdat het land ontzettend belangrijk is en steeds belangrijker lijkt te worden. Laatst landden ze nog als eerste land ooit een ruimtevaartuig op de zuidpool van de maan! Het toont aan dat het land technologisch gezien hoge ogen gooit. Het is ook een grote tegenhanger van China aan het worden. Maar hoe groot zijn de steden van India en hoe werkt de Indiase cultuur nu precies? Dit begrijp je een stuk beter na een bezoek aan de gouden driehoek van India. We lichten alle drie de steden hieronder uit.

New Delhi

Dit is de hoofdstad van India. Het is een onwijs grote stad. Er wonen meer dan 20 miljoen mensen, dat maakt de stad qua inwoners groter dan heel Nederland! Er lopen koeien door de stad, er is continu getoeter en de mensen krioelen door elkaar heen. Dit is echt een wereldstad. Wel is de stad relatief vies en wonen mensen er in heel arme omstandigheden. Toch kan er niet worden gezegd dat er bijvoorbeeld honger is en lijken de mensen best gelukkig. Door het hindoeïsme doen mensen elkaar over het algemeen geen kwaad.

Agra

Agra is niet heel bekend buiten India, de tempel van Agra wel. Dit is namelijk de Taj Mahal, zie het plaatje. De Taj Mahal is samen met het rode fort het hoogtepunt van een bezoek aan Agra. Een onwijs indrukwekkende tempel die je absoluut niet mag missen bij een bezoek aan India! Het is ongeveer 4 uur rijden vanaf het centrum van New Delhi.

Jaipur

De hoofdstad van Radjastan, een gebied in India, is Jaipur. Een fantastisch mooie stad met mooie tempels en paleizen die eigenlijk ook niet gemist mag worden. Jaipur is zo'n 3,5 uur reizen richting het westen.