Wat kan je doen op het eiland Sylt?

Wat kan je doen op het eiland Sylt?

Sylt in Duitsland is geweldig. Verwacht echter geen grote feestlocaties zoals Ibiza of Mallorca. Deze 2 eilanden in Spanje zijn ook populaire onder de Nederlandse en Duitse bezoekers. Op Sylt kom je voor de natuur en de rust. Hieronder een aantal tips met dingen om te doen op Sylt:

Fietsen en wandelen op Sylt

Het eiland is bij uitstek geschikt om te wandelen en fietsen. Lekker op eigen houtje het eiland ontdekken. Wandelen tussen de duinen of juist de leuke dorpjes ontdekken. Er zijn vele wandeltochten te vinden die je kan doen op het eiland. Wanneer je even zoekt op internet kom je er diverse tegen. Fietsen kan ook heel goed. Een leuke picnic in de duinen onderweg is leuk om erbij te doen.

Wanneer je geen eigen fiets mee naar het eiland hebt is voor weinig geld voldoende te huur. In alle dorpjes zit wel een plek waar je fietsen kunt huren. Op de plekken waar ze fietsen verhuren kunnen ze je ook voorzien van mooie routes die je kunt maken.

Bezoek één van de leuke dorpjes

Op het eiland zijn diverse dorpjes gelegen. De hoofdstad van het eiland is Westerland. Hier kom je diverse winkeltjes en leuke boetiekjes tegen waar je jezelf lekker kunt verwennen. De grote trekpleister van Westerland is het lange zandstrand met boulevard waar je heerlijk over kunt flaneren en mensen bekijken.

Het plaatje Kampen is heel populair bij de jetset. Hier staan schitterende woningen met veelal grote en dure auto’s voor de deur. In de winkelstraat is het voor autoliefhebbers een walhalla, absoluut een kijkje waard! Wanneer je een keertje lekker wilt eten is het een goed idee om naar het plaatsje List te gaan. Hier zijn vele restaurantjes en leuke café’s waar je prima kunt eten. Er zijn uiteraard nog diverse andere plaatjes op het eiland te vinden maar de eerder genoemde zijn de meest interessante.

Boottocht naar zeehonden

Een stukje met een bootje varen is iets wat veel mensen heel erg leuk vinden, je doet het waarschijnlijk niet vaak en het geeft een gevoel van vrijheid. Wanneer je dit combineert met een zoektocht naar zeehonden heb je de garantie op een leuk uitje. De zeehonden liggen in de Waddenzee op de zandbanken, dit zijn vaste plekken die de kapitein goed weet te vinden, je hebt dus bijna de garantie dat je de grijze zeehonden gaat zien ondanks dat het wilde dieren zijn.

De boot die voor de boottochten gebruikt wordt is de Pret Palucca, deze biedt plaats aan zo’n 48 gasten. Na het bekijken van de zeehonden is het gebruikelijk dat er gedurende korte tijd een visnet wordt uitgegooid. Het binnenhalen van het net is erg interessant omdat je goed kunt zien wat voor leven er hier op de bodem is. De Waddenzee is namelijk een zee met zeer veel onderwaterleven, iets wat veel mensen niet beseffen. Veel plezier op Sylt!