Anne vliegt naar de Caminito del Rey

Anne vliegt naar de Caminito del Rey

Gevaarlijk is het niet, al doen sommige brochures anders vermoeden, gaaf is het wel! De Caminito del Rey. Ooit was het echt een gevaarlijk wandelpad maar na de grote renovatie in 2017 is het 100% veilig geworden. Het pad heeft dan ook een interessante geschiedenis. Anne vloog er naartoe en beschrijft haar ervaringen.

Een tour kiezen

Een kaartje is gekocht via caminitodelrey.nl. De tour werd uiteindelijk geboekt via GetyourGuide, een website dat gespecialiseerd is in het aanbieden van tours door de hele wereld. Juan was onze gids voor vandaag en al vanaf het begin rond 10:30 maakte hij een enthousiaste indruk. Het Engels en het Spaans vloeide af en toe een beetje in elkaar over maar voor niet-Spaanstaligen is zo'n tour ook prima verstaanbaar! Het begint met de regels en vooral met de vraag: moet er nog iemand naar de WC? Gedurende de 8 kilometer is er namelijk geen WC beschikbaar! Ook eten en drinken is er niet. Wel kun je bij de ingang, waar je verzamelt, nootjes kopen (amandelen) bij een verkoper. De helm die je meekrijgt moet je ten alle tijden op houden! Een helm is in het Spaans 'casco', dat woord ga je nog wel horen als iemand hem niet opheeft.

Een wandeling door Caminito del Rey

Het allereerste deel is gewoon alsof je in het bos loopt maar vrij snel zie je het wandelpad. Ontzettend gaaf hoe dat eigenlijk horizontaal afsteekt van de verticale rotspartij. Op sommige plekken kun je het oude pad zien liggen, het nieuwe pad is namelijk door alpinisten boven het oude pad gelegd. En geen zorgen, het is allemaal ontzettend goed verankerd. Het middenstuk is eigenlijk weer bos maar toch is de natuur daar ontzettend mooi. Hiervoor zou je al bijna een kaartje kopen. Het laatste deel is weer een stuk langs de rotsen over het wandelpad, over het koningspad de Caminito del Rey. De kers op de taart is de brug! Die beweegt als het hard waait, heel gaaf om daar overheen te lopen. Als je dit niet durft zijn er genoeg begeleiders in de buurt om je toch de moed te geven om er overheen te gaan.

Het pad is echt ontzettend veilig dus er kan vrijwel niets met je gebeuren. Een gave ervaring dus!