Welk vliegveld ligt het dichtste bij Machu Picchu in Peru?

Welk vliegveld ligt het dichtste bij Machu Picchu in Peru?

Machu Picchu in Peru is een van de meest iconische archeologische vindplaatsen ter wereld en een must-visit bestemming voor reizigers. Als u van plan bent om Machu Picchu te bezoeken, zult u zich waarschijnlijk afvragen welk vliegveld het dichtstbijzijnde is. In dit artikel bekijken we de verschillende vliegvelden in de buurt van Machu Picchu en geven we informatie over hoe u tickets kunt boeken.

Alejandro Velasco Astete International Airport (CUZ)

Het belangrijkste vliegveld dat het dichtst bij Machu Picchu ligt, is het Alejandro Velasco Astete International Airport (CUZ) in de stad Cusco. Dit vliegveld ligt op ongeveer 80 kilometer van Machu Picchu en is de meest gebruikelijke keuze voor reizigers die de archeologische vindplaats willen bezoeken.

Het Alejandro Velasco Astete International Airport (CUZ) is goed verbonden met andere belangrijke steden in Peru en biedt zowel lokale als internationale vluchten aan. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Cusco aanbieden, waaronder LATAM Airlines, Avianca en Sky Airline. U kunt uw tickets online boeken via de websites van deze luchtvaartmaatschappijen.

Velazco Astete Airport (ARE)

Een ander vliegveld in de buurt van Machu Picchu is Velazco Astete Airport (ARE) in de stad Ayacucho. Hoewel dit vliegveld verder weg ligt dan het Alejandro Velasco Astete International Airport (CUZ), kan het een alternatieve optie zijn voor reizigers die vanuit Ayacucho naar Machu Picchu willen reizen.

Velazco Astete Airport (ARE) biedt voornamelijk binnenlandse vluchten aan en is vooral handig voor reizigers die al in Ayacucho zijn. Als u van plan bent om vanuit Ayacucho naar Machu Picchu te reizen, kunt u uw tickets online boeken via de websites van de luchtvaartmaatschappijen die Ayacucho bedienen.

Jorge Chávez International Airport (LIM)

Hoewel het niet het dichtstbijzijnde vliegveld is, kan Jorge Chávez International Airport (LIM) in Lima een optie zijn voor reizigers die vanuit het buitenland naar Machu Picchu willen reizen. Lima is de hoofdstad van Peru en heeft een internationale luchthaven met tal van verbindingen over de hele wereld.

Als u van plan bent om vanuit Lima naar Machu Picchu te reizen, kunt u na uw internationale vlucht een binnenlandse vlucht boeken naar het Alejandro Velasco Astete International Airport (CUZ) in Cusco. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten aanbieden tussen Lima en Cusco, waaronder LATAM Airlines, Avianca en Sky Airline.

Tickets

Tickets boeken naar een van de vliegvelden in de buurt van Machu Picchu te boeken, kunt u gebruik maken van verschillende online boekingsplatforms zoals Expedia, Kayak of Skyscanner. Deze platforms vergelijken de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen en helpen u zo de beste deals te vinden.

Zorg er bij het boeken van uw tickets voor dat u de reisdata en het aantal passagiers correct invoert. Controleer ook de bagagevoorschriften van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en zorg ervoor dat u op tijd op de luchthaven arriveert voor uw vlucht.

Conclusie

Het Alejandro Velasco Astete International Airport (CUZ) is het dichtstbijzijnde vliegveld bij Machu Picchu en de meest gebruikelijke optie voor reizigers die de archeologische vindplaats willen bezoeken. Velazco Astete Airport (ARE) in Ayacucho kan een alternatieve optie zijn voor reizigers die al in Ayacucho zijn. Voor internationale reizigers kan Jorge Chávez International Airport (LIM) in Lima een goede keuze zijn, waar ze na aankomst een binnenlandse vlucht naar Cusco kunnen nemen. Ongeacht welk vliegveld u kiest, zorg ervoor dat u uw tickets op tijd boekt om de beste deals te krijgen en een soepele reis naar Machu Picchu te garanderen.