Wat is er te doen in Andalusië?

Wat is er te doen in Andalusië?

Wanneer je op vakantie gaat naar Andalusië dan wil je natuurlijk ook graag weten wat daar te doen is. Daarom hebben wij voor jou een aantal dingen op een rijtje gezet die je zeker moet gaan bekijken wanneer je daar op vakantie bent.

Een heerlijk wijntje hoort erbij

In Andalusië zijn ze gek op wijn. Het is een van de snelst groeiende regio’s op het gebied van de wijntoerisme. In Andalusië liggen wel 40.000 hectare aan wijngaarden. Deze liggen verspreid over het landschap wat zeker adembenemend te noemen valt. Er zijn ook een tal van wijnboerderijen te vinden in deze regio.

Met de fiets erop uit

Je kunt in Andalusië er prima met de fiets erop uit. Het is een schitterend landschap om eens met de fiets bezocht te hebben. Houd jij van de natuur en ben jij ook sportief dan moet je zeker eens een heerlijke fietstocht maken daar om ervan te genieten.

Lekker wandelen door het mooie landschap

Wanneer je ’s morgens wakker wordt en je hebt niet veel op de planning staan trek dan gerust je wandelschoenen aan om een mooie wandeling te gaan maken door Andalusië. Het is een van de meest aantrekkelijke manieren om al het moois in deze regio te gaan ontdekken.

Gezellig naar een themapark

Wil je meer actie dan kan je ook naar een themapark gaan in Andalusië want ook die zijn er. Zo heb je bijvoorbeeld in de Tabernas woestijn het Western Park liggen. Wij hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat het daar om western draait. Deze locatie werd in de jaren zestig en zeventig vaak gebruikt als decor bij een westernfilm. Er zijn wel meer dan 100 films opgenomen hier.

Houd je meer van attracties dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Amazonia Adventure. Dit ligt vlakbij Marbella stad. Je kunt hier ruim 99 attracties vinden die tussen de hoge bomen staan. Er gaan 26 kabelbanen door het park die verdeelt zijn over zes avonturen circuits. De langste is 240 meter lang. Wanneer je hier afgaat ben je een held!