Rondreizen door Andalusië? Dat doe je zo!

Rondreizen door Andalusië? Dat doe je zo!

Andalusië is één van de meest veelzijdige regio's van Spanje. Je vindt er alles: bergen, stranden, historische steden en een prachtig landschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel toeristen hier naartoe gaan om hun vakantie door te brengen. Wil je ook graag rondreizen door Andalusië? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten!

Zo ontdek je Andalusië

Andalusië is een groot en uitgestreken gebied in Spanje. Hierdoor is het zeker aan te raden om met de auto Andalusië te ontdekken. Rijd langs de kust en stop op een van de vele stranden om even te zwemmen. Rijd door het berglandschap, waar je prachtige natuurparken vindt zoals Parque Nacional Sierra Nevada of Cazorla. Rijd door prachtige steden en dorpjes, zoals Ronda of Almería. Het kan allemaal wanneer je rondreist in Andalusië! Je kunt zelf met de auto naar Andalusië gaan, maar we kunnen ons voorstellen dat dit best een eind rijden is. Om deze rijden kun je ook een Fly drive Andalusië boeken. Je vliegt dan naar een van de luchthavens in Andalusië en wordt daar opgehaald en/of er staat daar een huurauto voor je klaar. Zo bezoek je heel gemakkelijk alle hoogtepunten van Andalusië!

Beste reistijd voor Andalusië

Andalusië is het hele jaar door een populaire bestemming. Het klimaat in Andalusië is heerlijk. Het is namelijk gelegen aan zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee. Hierdoor kun je bijna overal genieten van mooi zonnig en warm weer. Een rondreis Andalusië kan dan ook gewoon het hele jaar door. Let wel op: In juli en augustus kan er soms behoorlijk wat toerisme zijn in Andalusië. Rondreizen door Andalusië zal dan ook veel minder relaxed aanvoelen. Ook is het in deze periode behoorlijk warm, waardoor je niet heel veel kunt ondernemen met een rondreis, terwijl Andalusië juist een regio is waar je ook veel bezienswaardigheden kunt bekijken.

De beste reistijd voor Andalusië is daarom vanaf april tot en met juni, of vanaf september tot oktober. Rondreizen door Andalusië gaat dan gewoon erg gemakkelijk.

Kortom. Ben jij gek op rondreizen en ben je opzoek naar een nieuwe vakantiebestemmingen? Rondreizen door Andalusië is een heerlijke manier om dit deel van Spanje te ontdekken. Boek daarom snel je rondreis Andalusië op het internet en geniet van een heerlijke zonvakantie met veel cultuur.