Vergelijk airlines en prijzen voor jouw vakantie

Vergelijk airlines en prijzen voor jouw vakantie

De zomervakantie komt eraan, heb jij al een vakantie geboekt? Ben je nog aan het oriënteren voor een bestemming? Of zoek je tips voor het boeken van een goedkope tickets? Een aantal handige tips vertellen we je hieronder.

Waar kun je vergelijken?

Vergelijken van tickets gaat tegenwoordig eenvoudig via het internet. Je kunt natuurlijk de prijzen vergelijken op de website van de vliegmaatschappij. Maar ook via vergelijking websites zoals Skyscanner en Booking.

Skyscanner

Skyscanner is een bekende zoekmachine om tickets te zoeken. Het zoekt en vergelijkt meerdere betrouwbare websites met elkaar. Wil je boeken, dan word je doorgestuurd naar de aanbieder.

Flexibel met de datum

Als je nog niet vastzit aan een datum voor een vakantie, heeft dat natuurlijk een voordeel. Waarom zul je misschien denken, dat leggen we nu even uit. Op het internet kun je vrij eenvoudig tickets vergelijken per datum. Bijvoorbeeld wanneer je wilt vertrekken of terug wilt komen. Omdat je niet vastzit aan bepaalde periodes in het jaar, zoals ouders met kinderen heb je enige flexibiliteit en vrijheid om te bepalen wanneer je op vakantie gaat. De prijzen van tickets kunnen sterk verschillen in het laag- en hoogseizoen.

Vergelijk verschillende vliegvelden met elkaar

Hoewel de eerste keuze misschien is om te kiezen voor een vliegveld bij jou in de buurt zoals Amsterdam Schiphol of waar de afstand korter is, is het slim ook eens de prijzen te vergelijken van andere vliegvelden. Stel je voor als je in Noord-Brabant woont dan kun je vliegen via Eindhoven, maart het kan ook interessant zijn om eens over de grens te kijken via Brussel. Of als je vlakbij de Duitse grens zit, kan Düsseldorf een optie zijn. Kleine moeite om te vergelijken, maar het kan zo enkele euro’s besparen.

Budget airline

Vind je luxe of comfort minder belangrijk tijdens je vlucht? Voor korte afstanden kun je kiezen voor goedkope vliegmaatschappijen zoals Ryanair en Transavia. Denk er wel bij dat je misschien geen maaltijd aan boord krijgt of extra moet betalen voor bagage.

Ticket

Lees altijd goed de voorwaarden wat je bij de tickets krijgt. Het kan zijn een maaltijd of betalen voor extra bagage. Kijk dus niet alleen naar de prijs voor je heen- en terugvlucht, maar ook wat je ervoor terugkrijgt.