De magische krachten van voodoo

De magische krachten van voodoo

De bekende Belgische voetballer Romelu Lukaku kwam een tijd geleden in de actualiteit omdat hij advies zou krijgen van een voodoopriester. Voodoo heeft vaak een beladen, negatieve connotatie. Toch is niet wat je denkt dat het is. Wat weet jij eigenlijk over voodoo? Films, tv-series en boeken hebben jouw beeld over voodoo gevormd. En het is waarschijnlijk verkeerd.

Voodoo is geen sekte, zwarte magie of duivelsaanbidding. Mensen die voodoo beoefenen (voodooïst) zijn geen heksen of tovenaars. Ze hebben niet de intentie om anderen te kwetsen of te controleren. De meeste voodoo-beoefenaars hebben zelfs nog nooit een "voodoo-pop" in handen gehad.

Maar wat is Voodoo dan?

Voodoo is een religie die oorspronkelijk uit Afrika komt. In Zuid- en Noord-Amerika en de Caraïben is voodoo een combinatie van verschillende Afrikaanse, katholieke en indiaanse tradities. Voodoo wordt over de hele wereld beoefend, maar er is geen goede schatting van het aantal mensen dat voodooïst is.

Voodoo, soms ook geschreven als Vodou, is een wereldbeschouwing die filosofie, geneeskunde, rechtvaardigheid en religie omvat. Haar basisprincipe is dat alles ‘geest’ is. Mensen zijn geesten die de zichtbare wereld bewonen. De onzichtbare wereld wordt bevolkt door lwa (geesten), mystè (mysteries), anvizib (de onzichtbaren), zanj (engelen), en de geesten van voorouders en onlangs overledenen. Al deze geesten worden verondersteld te leven in een mythisch land genaamd Ginen, een kosmisch "Afrika". De God van de Christelijke Bijbel wordt gezien als de schepper van zowel het universum als de geesten; de geesten werden door God gemaakt om hem te helpen de mensheid en de natuurlijke wereld te besturen.

Voodoo liefdesspreuken

Er zijn voodoo spreuken die als doel hebben om jou een lange en gelukkige relatie te schenken. Voodoo liefdesspreuken worden aangewend als een manier om iemand te helpen verliefd te worden op degene die hij of zij bewondert. Voodoo studio bieden begeleiding bij voodoospreuken.

De meest bekende voodoo liefdesspreuken zijn gericht op:

- het verleiden van de persoon van wie je houdt, 

- het terugbrengen van een vroegere minnaar (jouw ex), 

- het herstellen van verbroken liefde, 

- en het maken van iemand die in jou gefascineerd is.

Hoe een voodoo liefdesspreuk uitspreken

Ben je op zoek naar een voodoo liefdesspreuk? In Nederland zijn er voodoo studio die jou begeleiden bij voodoo spreuken. Deze spreuken zijn rituelen uitgevoerd door een sjamaan of voodoo-priester of priesteres die gebruik maakt van magische krachten om de obstakels die de liefde in de weg staan te overkomen. De magische rituele worden uitgevoerd met behulp van persoonlijke voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een foto van degene waarop de spreuk wordt toegepast. 

Een goed uitgevoerd spreuk voldoet aan enkele principes. Dit betekent dat zij niemand kunnen schaden, geen negatieve bijwerkingen op lange termijn kunnen veroorzaken en het subject op geen enkele manier kunnen misleiden. Er zijn spreuken die gebruikt worden om liefde te verkrijgen, terwijl er andere zijn die je kunnen helpen de vlam van de liefde weer aan te wakkeren. Na de spreuk is het aangeraden om dagelijks contact te houden met je dierbaren.

Een voodoo-spreuk zou ook kunnen omslaan. Als een spreuk verkeerd gaat kan dit invloed hebben op jouw energieniveau. Je kan je moe en futloos voelen. Hou altijd een positieve kijk op het leven. Voodoo is een complex onderwerp. Laat je altijd goed informeren en raadpleeg verschillende bronnen.