Welk vliegveld ligt dichtbij Genk?

Welk vliegveld ligt dichtbij Genk?

Genk is een stad in Belgisch Limburg en staat bekend om zijn rijke historie, diverse landschappen en bruisende cultuur. Voor reizigers die Genk willen bezoeken, kan het handig zijn om te weten welk vliegveld het dichtstbijzijnde is. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende luchthavens in de buurt van Genk en welke de beste optie is voor jouw reisplannen.

Vliegveld

Vliegveld Genk? Helaas beschikt Genk zelf niet over een eigen vliegveld. Reizigers die per vliegtuig naar Genk willen reizen, zullen moeten uitwijken naar nabijgelegen luchthavens. Gelukkig zijn er diverse opties binnen een redelijke afstand, dus veel tijd hoef je niet te verliezen doordat je op een ander vliegveld landt.

Luchthaven Zaventem

Een van de meest voor de hand liggende luchthavens in de buurt van Genk is Brussels Airport, ook wel bekend als Zaventem. Deze internationale luchthaven ligt op ongeveer 90 kilometer van Genk, wat overeenkomt met ongeveer een uurtje rijden met de auto. Brussels Airport is de grootste luchthaven van België en biedt tal van bestemmingen over de hele wereld aan.

Luchthaven Luik

Een andere optie voor reizigers die Genk willen bezoeken, is de luchthaven van Luik, ook wel bekend als Liège Airport. Deze luchthaven ligt op ongeveer 40 kilometer van Genk, wat betekent dat je er binnen 45 minuten met de auto kunt zijn. Liège Airport is vooral gericht op vrachtvervoer, maar biedt ook passagiersvluchten aan naar enkele Europese bestemmingen.

Luchthaven Eindhoven

Voor reizigers die vanuit Nederland komen, kan Luchthaven Eindhoven een goede optie zijn. Deze luchthaven ligt op ongeveer 70 kilometer van Genk, wat betekent dat je er met de auto in ongeveer een uur kunt zijn. Eindhoven Airport is een middelgrote luchthaven met voornamelijk Europese bestemmingen, maar biedt ook enkele intercontinentale vluchten aan.

Samenvatting

Hoewel Genk zelf geen eigen vliegveld heeft, zijn er gelukkig genoeg opties in de buurt voor reizigers die per vliegtuig naar deze Belgische stad willen reizen. Of je nu kiest voor Brussels Airport, Liège Airport of Eindhoven Airport, je kunt gemakkelijk naar Genk reizen en genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Kies de luchthaven die het beste aansluit bij jouw reisplannen en geniet van een zorgeloze vlucht naar Genk!