Wat is er te doen op Corfu?

Wat is er te doen op Corfu?

Corfu is een van de 6000 eilanden dat Griekenland rijk is. Deze eilanden zijn in eilandengroepen verdeeld. Corfu maakt deel uit van de Ionische Eilanden. Corfu is ongeveer 600 vierkante kilometer groot.

Geweldige natuur op Corfu

De natuur op Corfu is geweldig. Zo zit je midden in het groen en zo zit je op het strand. Er zijn vele bergen waar grotten in verborgen zijn. Op Corfu vind je veel olijfbomen en sinaasappelbomen. Wil je Corfu echt goed leren kennen dan mag je wel een aantal weken uittrekken ervoor.

Een lekkere klim

Het hoogste punt wat je kunt bereiken op Corfu is de top van de berg genaamd Pantokrator. Deze in het noordoosten gelegen berg is negenhonderd meter hoog. Wanneer je ervoor gaat om deze berg te beklimmen kan je dat het beste met een auto of een scooter gaan doen. Het is er op sommige stukken echt bijzonder stijl. Je komt langs verschillende dorpjes wanneer je onderweg bent naar boven. Ben je eenmaal op de top dan is het een waar feestje en word je echt getrakteerd op een overweldigend mooi uitzicht.

Cultuur snuiven in de stad

Wil je wat cultuur gaan snuiven? Dan moet je zeker naar Corfu-Stad gaan. Door de inwoners van Corfu wordt het ook wel Kerkyra genoemd. Er zijn daar tal van musea te bewonderen en mooie gebouwen. De sfeer is er gemoedelijk. Het grootste plein wat je in de stad kunt vinden heet het Spianadaplein. Wanneer je ervan houdt om een terrasje te pakken dan moet je zeker hier zijn. Dit plein ligt naast het Oude Fort wat een bezienswaardigheid is in Corfu die erg belangrijk is. Dit fort heeft vroeger de stad verdedigt.

Maak een lekker boottochtje

Wil je meer eilanden bezoeken dan alleen Corfu dan is het erg leuk om een boottochtje te maken. Vanuit Corfu is de reis per boot naar bijvoorbeeld Paxos ongeveer anderhalf uur. Je komt dan aan in Gaios wat de hoofdstad en ook de grootste haven is van Paxos. Je kunt hier ontzettend lekker eten, winkelen en genieten van al het moois.