Waarom vakanties plannen in een papieren agenda?

Waarom vakanties plannen in een papieren agenda?

Plan jij je vakanties altijd in je digitale agenda? Misschien is het tijd om te overwegen om dit voortaan te doen in een papieren agenda. Waarschijnlijk is het jou weleens opgevallen dat heel veel mensen tegenwoordig een papieren agenda gebruiken? Weleens nagedacht, waarom een papieren agenda nog steeds zo razend populair is? Wij hebben de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet!

Prikkelvrij plannen

Als je jouw vakantie in je digitale agenda inplant, is de kans groot dat je gelijktijdig je telefoon even checkt. Zijn er nog mailtjes binnengekomen? Appjes misschien? Of is er nog iets gebeurt bij je favoriete sportclub? Op dat moment ben je niet alleen bezig met je agendabeheer, maar met nog veel meer zaken. Dit kunnen ook zaken zijn, die niet zo leuk zijn en best even kunnen wachten. Bijvoorbeeld een vervelend mailtje van je manager in het weekend, die je op zo’n moment toch maar even gaat lezen. Of bijvoorbeeld een berichtje van je bank, die vraagt om bepaalde gegevens. Deze prikkels kun je vermijden door te kiezen voor een papieren agenda. Prikkelvrij plannen, heerlijk toch?

Overzicht

Vind je het fijn om in één oogopslag te kunnen overzien hoe jouw komende zomer eruitziet? Als je alle afspraken in één oogopslag kunt zien, kun je ook beter bepalen of hier nog een leuk weekendje weg ingepland kan worden. Als je zo’n overzicht hebt, kun je ook bepalen waar je iets het beste nog tussen kunt plannen, als dit gewenst is. Een belangrijk onderdeel van goed agendabeheer is overzicht, met een papieren agenda heb je dit overzicht. Een Leuchtturm1917 is de ideale agenda als je wilt gaan voor een stijlvol agenda, waarmee het ook nog eens heel fijn plannen is. Ideaal toch?

Altijd beschikbaar

Weleens een weekendje weggeweest in een afgelegen bos? Of een buitenlands dorp bezocht zonder bereik? Heb je weleens vergaderingen in ruimtes zonder bereik? Op dat soort momenten kun je niet beschikken over je digitale agenda. Met een papieren agenda heb je hier geen last van en kun je alle afspraken inplannen, waar of wanneer je ook maar wilt. Ook ideaal als je er niet van houdt als er mensen ‘afspraken inschieten’ in je agenda, terwijl je dit helemaal niet wilt. Als je uitsluitend werkt met een papieren agenda, is dit niet mogelijk. Baas over je eigen planning dus!