Tips voor een lange reis naar Indonesië

Tips voor een lange reis naar Indonesië

Ben jij van plan om op reis te gaan naar Indonesië? Misschien bezoek je één eiland of wil je graag rondreizen, er is in ieder geval genoeg te zien. Als je een verre reis maakt wil je vaak wat langer blijven, daarom is het handig om een aantal zaken goed te regelen. Je wilt immers niet voor een verrassing komen te staan. Lees hier enkele tips voor een reis naar Indonesië.

Vakantie boeken

Je zult natuurlijk moeten beginnen met het boeken van je reis. Goedkoop naar Bali reizen kan prima, mits je de aanbiedingen in de gaten houdt. Zo is een last minute via Vakantiedealz bijvoorbeeld een aanrader. Je bent namelijk aanzienlijk minder geld kwijt als je besluit om een last minute te boeken. Ga je rondreizen? Bedenk dan waar je wilt beginnen en waar je wilt eindigen. Je kunt natuurlijk ook een enkeltje boeken en vervolgens verder kijken als je er eenmaal bent.

Tijd om je spullen in te pakken!

Wil jij goedkoop naar Bali, en het liefst zo snel mogelijk? Zodra je ticket en verblijf zijn geboekt, kun je gaan inpakken. Kies voor een backpack als je graag veel vakjes met ritsen wil gebruiken of organiseer je koffer op een overzichtelijke manier. Neem voldoende korte én lange broeken mee die voldoende luchtig zijn. Met de Indonesische temperaturen zul je spijkerbroeken niet als prettig ervaren. Toch is het fijn om jezelf af en toe te bedekken tegen de zon, zodat je niet verbrandt. Een muggenspray is ook erg handig, maar deze kun je misschien beter in Indonesië kopen. Daar ben je vaak goedkoper uit. Dit geldt ook voor zonnebrand en voor veel andere producten.

Wat moet je regelen?

Ga je langer dan één maand op reis? Controleer dan altijd of je een visum moet aanvragen, hoe lang van tevoren je dit moet doen en hoe lang het precies duurt voordat hij binnen is. Kies ook een goede reisverzekering, zodat eventuele schade wordt vergoed. Zorg er ook voor dat je ruim op tijd eventuele vaccinaties neemt, bijvoorbeeld tegen de malariamug. 

Zodra je alles hebt geboekt, geregeld en hebt ingepakt is het tijd om naar de luchthaven te gaan. Het adembenemende Indonesië zal je niet teleurstellen.