Cadeaus voor vrienden of familie meenemen uit het buitenland

Cadeaus voor vrienden of familie meenemen uit het buitenland

Als je langere tijd op vakantie bent geweest, is het altijd leuk om een cadeautje mee te nemen voor je familie of vrienden. Je moet dan wel iets kunnen bedenken dat je makkelijk mee kunt nemen, zeker als je met het vliegtuig gaat. Zoek jij inspiratie voor leuke cadeaus waarvoor die je kunt zoeken in het buitenland? Lees dan hieronder onze beste voorbeelden en tips.

Cadeaus meenemen van vakantie

Een leuk cadeau bedenken kan erg lastig zijn. Zeker als je deze ook nog moet meenemen in de koffers. Het product kan daarom niet te groot zijn, of een moeilijke vorm hebben. Wil je een souvenir meenemen van de regio waarin je verblijft? Denk dan even goed na over wat je koopt. Andere mensen zullen niet de herinneringen en het sentiment hebben dat jij hebt met deze plaats. Koop daarom iets dat ook leuk is als je niet op deze bestemming bent geweest, of iets dat praktisch is. Wat ook altijd leuk is om te geven, is een cadeau dat ergens naar verwijst. Een grap binnen de familie of vriendengroep, of iets dat op een andere manier te maken heeft met de persoon die het krijgt. Zo voelt het cadeau een stuk persoonlijker.

Een cadeau waar je al snel aan zult denken is natuurlijk iets als een fles drank. Ben je in een wijnstreek in Spanje of Italiƫ? Dan is dit natuurlijk altijd een goede optie. Je kunt dan een fles meenemen die je niet kunt kopen in Nederland of in omliggende landen. Hierbij moet je wel even opletten, want er zit een limiet aan de hoeveelheid alcohol dat je mag meenemen in de bagage.

Woonartikelen als cadeau

Iets wat altijd leuk is om te geven, zijn artikelen voor in huis. Je kunt dan kiezen voor versiering aan de muur, of voor in de tuin. Een bordje, spiegel of vazen voor in huis. Een cultureel vloerkleedje kan ook mooi zijn. Heeft iemand in de familie nog een deurmat buiten of binnen nodig? Dan heb je in het buitenland vaak ook veel keuze. Een kokosmat op maat bijvoorbeeld, met leuke opdrukken. Iets leuks voor in huis is altijd goed om cadeau te doen, omdat je in het buitenland vaak hele andere woonaccessoires ziet dan hier in Nederland.