Hoe blijf je fit tijdens de vakantie?

Hoe blijf je fit tijdens de vakantie?

Wil je fit blijven tijdens de vakantie dit jaar? Geen zorgen, wij helpen je op weg! In dit blog delen we een aantal tips om je conditie en fitheid op peil te houden. Zo hoef je niet direct naar de sportschool te gaan als je terugkomt van vakantie, maar kan je gelijk weer aan de slag met behoud van je goede conditie. Wij leggen uit hoe je fit en gezond kunt blijven op vakantie.

Aankomen tijdens de vakantie

Veel mensen vallen tijdens de vakantie terug in oude gewoontes. Dit is vaak het geval als je voor een langere periode weg bent, zoals bij een zomervakantie of wintervakantie. Als je in een land bent zoals Italië, wil je natuurlijk kunnen genieten van de pasta's, pizza's en andere lekkere gerechten. Hierbij neem je dan ook vaak een wijntje, of ander alcoholisch drankje. Lig je aan het strand, dan wil je natuurlijk af en toe een biertje, ijsje of andere snacks halen.

Ondanks het feit dat je vakantie voor ontspanning is, is het ook belangrijk om gezond en fit te blijven. Wanneer je terugkeert van vakantie, wil je namelijk niet meteen weer naar de sportschool om je vakantiekilo's weer af te trainen. Hiernaast komen de meeste mensen ook vitamines zoals vitamine C tekort tijdens de vakantie, omdat je minder gezond en gevarieerd eet.

Fit en gezond blijven

Wil je fit blijven tijdens je vakantie, zonder dat je hier veel voor hoeft te doen? Wij hebben een aantal tips voor je. Drink bijvoorbeeld voldoende water. Dit is niet alleen gezond, maar je voorkomt hiermee ook dat je sneller honger krijgt. Een volle maag geeft vaak hetzelfde signaal als dorst aan je hersenen. Wanneer je voldoende water drinkt, voorkom je dat je onnodig vol eet. Ook kun je ervoor kiezen om wat gezondere snacks te halen voor overdag. Je kunt dan 's avonds nog steeds genieten van het heerlijke eten.

Eet je tijdens je vakantie minder groente en fruit? Eet je minder gevarieerd en gezond? Probeer dan wat voedingssupplementen mee te nemen. Neem af en toe een multivitaminen pilletje, zodat je nog steeds voldoende vitamine A, C en B binnenkrijgt. Ben je op zonvakantie? Dan zul je wel voldoende vitamine D krijgen van alle zon. Maar als je op vakantie bent in een kouder gebied, kun je hiervan ook een potje meenemen.