Heb je al eens gedacht aan een autovakantie naar Spanje?

Heb je al eens gedacht aan een autovakantie naar Spanje?

Heb je plannen om op vakantie te gaan naar Spanje? Behalve de welbekende vliegvakanties naar de costa’s van Spanje kun je ook overwegen om met de auto naar Spanje te gaan. Tijdens een autorondreis heeft u de kans om meer van de mooie Spaanse regio’s te ontdekken.

Hotels onderweg naar Spanje

Wanneer u vanuit Nederland naar Spanje reist dan ontkomt u waarschijnlijk niet aan een tussenstop in Frankrijk. Of het nou de route via Bordeaux naar het Baskenland is, of de route via Lyon richting Catalonië, via beide routes komt u leuke Franse plaatsen tegen voor een tussenstop naar Spanje. Om deze autoreis alvast onderdeel te laten maken van uw vakantie een selectie van de beste hotels onderweg naar Spanje. Denk aan leuke plaatsen als Troyes, Orléans en Avignon, stuk voor stuk plekken die de moeite waard zijn om te stoppen onderweg naar Spanje.

Baskenland

Doordat het logisch is dat u oostelijk of westelijk langs de Pyreneeën zult rijden richting Spanje komt u als eerste aan in het Baskenland of in Catalonië (Barcelona) U kunt er ook voor kiezen een hotel onderweg in Spanje te boeken, waarbij de Baskische plaatsen Hondarribia en San Sebastian twee verrassend leuke steden zijn. Doordat het Baskenland de regio is die het minst ver van Nederland verwijderd ligt, is deze uitermate geschikt voor een autorondreis. Ontdek in het Baskenland de eigen Baskische cultuur, pittoreske vissersplaatjes, ruwe en groene kustlandschappen en bezoek zeker de steden Bilbao met het Guggenheim en het sfeervolle San Sebastian. Na een dag autorijden ontspant u probleemloos met wat pintxos is een gezellig barretje en onder het genot van een cider. Bij meer tijd kunt u zelfs de regio’s Cantabrië, Asturias en La Rioja bezoeken. Genoeg interessante plekken voor een hotel als tussenstop naar Spanje.

Catalonië

Via de oostelijke zijde van de Pyreneeën rijdt u via Perpignan, een voormalig Catalaanse stad, de grens van Frankrijk-Spanje over. Voordat u Barcelona city bereikt, heeft u eerst onderweg al een aantal mooie bezienswaardigheden kunnen bezoeken. Neem even de tijd om te stoppen in Figueres, bekend geworden vanwege het Teatro-Museo Salvador Dalí, een zeer uniek museum met werken van Salvador Dalí. Ook een stop in het pittoreske kustplaatsje Cadaques is de moeite waard en iets verder op de reis komt u als tussenstop voor een hotel naar Spanje de middeleeuwse stad Girona tegen. De stadsmuren van deze oude stad zijn o.a. gebruikt voor opnames van Game of Thrones en deze stad zal dan ook geen enkele moeite hebben om u een dag te boeien. Daarna kunt u doorrijden naar Barcelona city, de stad met prachtige bouwwerken van Antoni Gaudi, zoals de onvoltooide Sagrada Familia, Park Güell, La Pedrera en Casa Batllo. Of neem de moeite om een wedstrijd van FC Barcelona te aanschouwen in het stadion Camp Nou. Catalonië heeft genoeg en veel afwisselends te bieden voor een vakantie met de auto naar Spanje.