Groepsreis boeken naar Costa Rica? Dit zijn de voordelen!

Groepsreis boeken naar Costa Rica? Dit zijn de voordelen!

Costa Rica ligt in Centraal-Amerika en ligt zowel aan de Grote Oceaan als de Caraibische zee. Het is 1 van de meest populaire reisbestemmingen voor georganiseerde groepsreizen.

Niet voor niets, want:

- Is relatief veilig

- Heeft een goede infrastructuur op de meeste plekken

- Is gewend aan toerisme en er goed op ingericht

- Heeft prachtige stranden

- Indrukwekkende natuur

- Je kunt er heel veel activiteiten ondernemen

- Het is betaalbaar

- Is enorm afwisselend

Costa Rica is het hele jaar door te bezoeken. Hoewel het land wel een regenseizoen heeft zijn er maar weinig periodes in het jaar waarin je beter niet kunt afreizen. Over het algemeen vinden de regenbuien plaats in de binnenlanden en dan met name in de regenwouden (dat verklaart de naam ook). Het gaat echter vaak om korte, hevig buien en minder vaak om langdurig slecht weer. Een belangrijk verschil, want in Nederland ervaren we regen toch heel anders.

Het is het hele jaar door lekker warm in Costa Rica met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. In hoger gelegen gebieden kan het afkoelen, maar echt koud wordt het niet snel.

Costa Rica = avontuurlijk

Costa Rica is een avontuurlijke bestemming. Als je gaat voor groepsreizen Costa Rica boek je eigenlijk altijd rondreizen die langs bepaalde plekken komen. Zo bezoeken de meeste reizen Cahuita, met een lokale Caraïbische sfeer en bezoekt eigenlijk iedereen La Fortuna, met El Arenal, de grote vulkaan op de achtergrond. Dat staat garant voor prachtige foto’s, maar het is ook een plek waar je ontzettend veel activiteiten kunt ondernemen.

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke groepsreis is Costa Rica the place to be. Hoewel het een goed ontwikkeld land is, is de verkeerssituatie heel anders, spreekt iedereen natuurlijk Spaans en begeef je je wel echt in een heel ander land.

Activiteiten die je kunt ondernemen zijn vulkaanwandelingen, raften, canopy tours (in de boomtoppen), quadrijden, paardrijden en nog veel en veel meer. Natuurlijk zijn er verschillende plekken waar je koffieplantages kunt vinden en het proces kunt volgen dat gevolgd wordt om koffie uiteindelijk bij de consument te krijgen.

Meer dan genoeg te doen dus! Er zijn verschillende actieve vulkanen en een heleboel slapende vulkanen op Costa Rica. Het landschap is groen en zeer divers en elk stukje van het land is weer helemaal anders.

Zelf rondreizen of singlereis boeken?

Dat moet je zelf weten natuurlijk. Costa Rica is een prima backpack-bestemming, maar niet super goedkoop. Doordat toerisme zo goed ontwikkeld is, zijn veel plekken niet echt goedkoop. Ook uit eten gaan en dergelijke is niet zo goedkoop als bijvoorbeeld in Azië.

Costa Rica is over het algemeen wel een veilig land, hoewel je net als in alle landen moet uitkijken ‘s avonds laat en niet te opzichtig met je sieraden en spullen moet rondlopen.

Het grote voordeel van georganiseerde rondreizen is dat je zelf geen gedoe eraan hebt. De reisorganisatie heeft de plekken uitgezocht die je moet bezoeken en doen dat natuurlijk vanuit ervaring. Zo zie je de hoogtepunten van een bepaalde reisbestemming. Daarnaast heeft een reisorganisatie natuurlijk vaker groepen naar dezelfde plekken. Niet alleen weten ze daardoor vaak veel van een bestemming, ook kunnen ze de situatie goed inschatten.

Qua prijs kan het goedkoper zijn om je reis zelf samen te stellen, zeker als je met drie of vier mensen reist. Reis je alleen? Dan is het vaak alleen goedkoper als je ook gebruik maakt van lokaal transport en lokale bussen. Niet onmogelijk, maar wel meer uitzoekwerk vooraf.

Bij een georganiseerde groepsreis stap je feitelijk gewoon in het vliegtuig en staat er bij aankomst iemand te wachten om je op te halen. Je hoeft minder zelf te doen en qua prijs is het verschil vaak niet eens zo groot. Zeker als je vast zit aan een bepaalde reisperiode in de periode mei / september kan een reisorganisatie die honderden plekken inkoopt vaak vrij goedkoop aanbieden.

Een singlereis Costa Rica boeken betekent niet dat je geen vrijheid hebt trouwens. Het programma ligt wel deels vast, maar er is genoeg tijd om ook zelf dingen te ondernemen en te ontdekken. Daarnaast heb je altijd aanspraak en is er altijd wel iemand die met je mee wil om wat te drinken of iets te ondernemen natuurlijk.

Costa Rica is altijd populair

Costa Rica is zo’n reisbestemming die alles te bieden heeft en is altijd populair. Er zijn stranden, er is jungle, er is hoogteverschil, er zijn vrolijke en fijne mensen en het is allemaal goed ingericht op toerisme, zonder dat je het idee krijgt dat je continu in een tourist trap loopt.