Een last minute vliegvakantie boeken? Lees eerste onze tips!

Een last minute vliegvakantie boeken? Lees eerste onze tips!

Vliegvakanties worden steeds duurder. Dat komt mede omdat de Airlines grote investeringen moeten doen om vliegen duurzamer te maken, de hoge brandstofkosten en de kosten die overheden berekenen. Toch kan een vakantie met het vliegtuig goedkoper, bijvoorbeeld door last minute vliegtickets te kopen of buiten het drukke seizoen om een vliegvakantie te boeken.

Last minute cruise en vliegen

Cruises naar verre bestemmingen worden vaak gecombineerd met vliegen. Je vliegt dan naar een bepaalde bestemming en vandaar uit begint je last minute cruise. Voorbeelden van cruises naar verre bestemmingen zijn Dominicaanse Republiek, Canada, Alaska, Australië en de Bahama's. Een cruise naar zo een verre bestemming is best een kostbare zaak. Er zijn mensen die meer dan 10 jaar sparen om van zo een luxe cruise te kunnen genieten. Bijvoorbeeld als je met pensioen gaat en middels een cruise wat van de wereld wilt zien. Je kunt een last minute vliegvakantie dus prima combineren met een cruise. Ook bijvoorbeeld als je een natuurliefhebber bent en de Malediven en Stille Oceaan wilt zien en beleven. Een last minute cruise uitzoeken naar een verre bestemming. Misschien wel het mooiste cadeau aan jezelf.

Last minute vliegtickets

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om zelf je last minute vliegtickets te regelen en je eigen rondreis uit te stippelen. Een last minute stedentrip is natuurlijk ook niet verkeerd. Wat last minute rondreizen betreft, ook in Europa vind je unieke bestemmingen. Wat dacht je van een rondreis Italië, Turkije of Portugal? Indien je zelf je rondreis wilt samenstellen kan je ook denken aan een Fly Drive formule. Je boekt je goedkope vliegtickets en huurauto dan in één. Bij aankomst op het vliegveld staat je huurauto al klaar voor gebruik. Je kunt een middenklasser nemen maar een luxe huurauto huren is meestal ook mogelijk.

Last minute all inclusive vliegvakantie boeken

All Inclusive vliegreizen hebben de laatste jaren enorm gepiekt. Steeds meer mensen kiezen voor een geheel verzorgde vliegvakantie inclusief transfers, overnachtingen en een verblijf in een luxe resort of hotel. Populaire bestemmingen voor all inclusive vakanties zijn Turkije, Spanje, Portugal en Griekenland binnen Europa. Buiten Europa zijn met name de all inclusive bestemmingen Egypte, Dominicaanse Republiek, Kaapverdië en Mexico gewild. Zo een all inclusive vliegvakantie naar een specifiek vakantieland is niet altijd last minute te boeken. Als je bijvoorbeeld een all inclusive Kaapverdië wilt boeken of All In Nederlandse Antillen, kan het raadzaam zijn, niet te wachten op een last minute aanbieding. Je kunt dan om zeker te zijn, deze tenminste 4 weken voor vertrek boeken.