De meest unieke steden voor een onvergetelijke stedentrip

De meest unieke steden voor een onvergetelijke stedentrip

Stedentrips zijn ideaal als je even een weekje of een midweek op vakantie wilt gaan. Er zijn verschillende manieren om een stedentrip in te vullen. Wil je jouw stedentrip goed plannen, zodat je zoveel mogelijk bezienswaardigheden kunt bekijken? Zoek je een stad waar je vooral veel kunt doen, met leuke activiteiten zoals museums, wandelroutes, excursies en cruises? Hieronder lees je over een aantal unieke steden in Europa en wat je hier allemaal kunt zien en doen.

Innsbruck, Duitsland

Als je aan Duitse steden denkt, zul je al snel denken aan Berlijn, München of andere grote steden. Een minder bekende, maar hele leuke stad in Duitsland is Innsbruck. Deze stad is vooral leuk voor mensen die van een sportieve vakantie houden. Innsbruck ligt tussen de bergen, waar je onder andere kunt wandelen en fietsen. De natuur hier is erg mooi, maar de stad zelf ook. In Innsbruck kun je terecht voor een unieke, actieve vakantie. Duitsland wordt vaak ingeruild voor verdere, warmere bestemmingen, maar Duitsland heeft veel leuke en unieke steden die veel te bieden hebben.

Granada, Spanje

Het zuiden van Spanje is erg onderschat als het gaat om historische stedentrips. Je hebt hier natuurlijk het bekende Sevilla, maar er zijn hier nog veel meer leuke plaatsen. Eén hiervan is Granada, een oude stad met een prachtige ligging tussen de bergen. Granada heeft net als bijvoorbeeld Rome en Athene, veel oude bezienswaardigheden die erg bijzonder zijn. De mooiste hiervan is zonder twijfel het Alhambra, een prachtig Moors paleis gebouwd op een heuvel. Voor een stedentrip is Granada niet de eerste bestemming waar je aan zult denken, maar deze stad moet je zeker een keer gezien hebben.

Reykjavik, Ijsland

Ijsland is voor veel mensen nog een onbekend land. In dit kleine landje wonen slechts 366,000 inwoners en in deze hoofdstad woont 1/3 hiervan. De stad heeft een unieke sfeer, architectuur en een aantal prachtige Reykjavik bezienswaardigheden. Een aantal hiervan zijn erg bijzonder, zoals de Blue Lagoon, wandelroute Golden Circle ende Hallgrímskirkja kerk. Verder kun je in Reykjavik ook walvissen spotten. Voor ’s nachts uitgaan is de stad ook geschikt. Reykjavik is dus een leuke all-round stad, met van alles te doen voor jong en oud. Een mooie bestemming voor een diverse en unieke vakantie.