Op wintersport met de elektrische auto

Op wintersport met de elektrische auto

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om elektrisch te rijden. Het percentage elektrische auto’s in Nederland was vorig jaar 3,2%. Er zitten veel voordelen aan het nemen van een elektrische auto, maar een nadeel dat vaak genoemd wordt is het maken van langere reizen. Een vakantie bijvoorbeeld. Voor veel mensen is dit een van de redenen om niet te kiezen voor een elektrische auto. Wat als je op wintersport gaat deze winter? Is het nadelig om dat een elektrische auto te gebruiken? Hoe weegt het op tegen de voordelen? Hieronder lees je meer over elektrische auto’s.

Voordelen van elektrisch rijden

Een elektrische auto heeft een aantal voordelen. Je hebt minder onderhoud aan deze voertuigen en je betaalt minder belasting. Naast de kosten van de auto zelf, geef je dus minder geld uit. Ook laden elektrische auto’s tegenwoordig veel sneller op, waardoor je meer kunt rijden. Het rijden is voor velen ook een stuk fijner, de auto is en voelt erg stil. De afgelopen jaren is het aantal laadpalen flink toegenomen. In veel woonwijken, tankstations en bij bedrijven, zie je steeds vaker een mogelijkheid om de auto op te laden. Elektrisch rijden is hierdoor een stuk gemakkelijker. Je kunt ook makkelijker een laadpaal aanvragen op kantoor.

Op vakantie met de elektrische auto

Is het een nadeel om op vakantie te gaan met een elektrische auto? Dat ligt erg aan de bestemming. In veel Europese landen kun je gemakkelijk je auto opladen langs de weg. Ga je naar het oosten van Europa of verder weg? Dan is het wel iets lastiger. Willen jullie deze winter op wintersport met een elektrische auto? Dan is dit geen enkel probleem. De populaire wintersportlanden hebben allemaal genoeg laadpalen. Met de auto’s van Tesla kun je zelfs een route laten berekenen met laadpalen onderweg, zodat je nooit in de problemen komt. Het enige waar je op moet letten is dat je een wintersport appartement hebt met laadpaal, of dat er laadpalen zijn om te gebruiken. Op vakantie gaan met een elektrische auto vereist iets meer planning, maar is zeker te doen. Let wel op, want niet alle elektrische auto’s kunnen een caravan of aanhanger dragen. Een aantal wagens kunnen dit wel.