Op vliegvakantie naar Dubai? Lees eerst dit artikel.

Op vliegvakantie naar Dubai? Lees eerst dit artikel.

Op zes uur vliegen van Amsterdam ligt Dubai, één van de Verenigde Arabische Emiraten. Het oliestaatje in de woestijn is uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste toeristenbestemmingen. Dubai heeft vooral de reputatie dat er rijkelijk met oliedollars gebouwd wordt en dat alles er extreem moet zijn, maar wat is er eigenlijk te doen in Dubai?

Dubai bezoeken

Het oliestaatje kent slechts 3,1 miljoeninwoners en ligt aan de kust van de Perzische Golf. Door deze ligging is Dubai een populaire bestemming voor een wintervakantie, aangezien de maanden november tot en met maart de maanden zijn met het meest ideale weer in Dubai. In de zomermaanden wilt u namelijk niet in de snikhete woestijn zijn, maar in de winter is het heerlijk mild en zelden onder de 20 graden, waardoor Dubai een uitstekende zon,- en strandbestemming is. Verder doet de stad er alles aan om de toeristen te vermaken. Van extreme gebouwen, tal van evenementen tot aan bijzonder attractieparken.

Burj Khalifa

Dubai is een stad van de extremen en de hoge uitschieter in dit rijtje is de Burj Khalifa, de enorme wolkenkrabber die gerekend mag worden tot het hoogste gebouw ter wereld. De Burj Khalifa werd geopend in 2010 en heeft een hoogte van bijna 830 meter. Behalve hotels en appartementen is het mogelijk om op grote hoogte te dineren en borrelen, maar ook kunt u van het uitzicht genieten op één van de platformen. Vanaf hier heeft u fenomenaal uitzicht op Dubai en de omliggende woestijn. Het is wel aanbevolen vooraf Burj Khalifa tickets te boeken aangezien populaire tijdstippen als de zonsondergang snel uitverkocht raken. Ons advies is dan ook uw Burj Khalifa tickets altijd vooraf aan te schaffen voor een zorgeloos bezoek aan de wolkenkrabber van Dubai.

Overige dingen om te doen in Dubai

Vlakbij de Burj Khalifa liggen ook een aantal andere highlights van Dubai. Zo bevindt zich aan de voet van de Burj Khalifa de Dubai Mall, een extreem groot winkelcentrum met o.a. een prachtig zeeaquarium, ijsbaan en kartbanen. Tegenover de Dubai Mall treft u de fonteinshow, welk wederom bekend staat als de grootste fonteinshow ter wereld. U kunt de fonteinshow gratis bekijken en heeft alleen tickets nodig om dichterbij op de boardwalk de fontein te aanschouwen. Wat verder tijdens een vliegvakantie Dubai niet mag ontbreken is een bezoek aan het palmeiland Palm Jumeirah, waar het Atlantis hotel met het leuke waterpark Aquaventure zich bevindt. Andere belangrijke bezienswaardigheden in Dubai zijn het meest luxe hotel ter wereld, de Burj Al Arab en de Miracle Garden, een enorme bloementuin in de woestijn. In de wijk Bur Dubai treft u nog het historische Dubai aan, waar u eveneens een boottocht over de creek kunt maken, of kunt kiezen voor een traditionele overtocht met een abra. Ten slotte draait Dubai vooral om toeristen vermaken, dus bezoek zeker ook eens enkele attracti,- en themaparken zoals IMG Worlds of Adventure, Motiongate of ga skiën bij Ski Dubai. Kortom, deze emiraat heeft alles in zich om u een aantal dagen flink bezig te houden. Welkom in Dubai!