Nieuw-Zeeland NZeTA reistoestemming online aanvragen? Zo werkt het

Nieuw-Zeeland NZeTA reistoestemming online aanvragen? Zo werkt het

Na alle corona ellende mogen Nederlanders en Belgen eindelijk na 2 lange jaren weer afreizen naar Nieuw-Zeeland. Goed nieuws dus voor alle backpackers en andere reizigers die dit prachtige land willen ontdekken.

Wat veel reizigers niet weten is dat Nieuw-Zeeland net voor de corona pandemie, in oktober 2019 de NZeTA Nieuw-Zeeland reistoestemming had geïntroduceerd ter vervanging van het normale visum. Nu de pandemie weer over is, is ook deze NZeTA aanvraag weer actueel voor reisigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit.

Wat is een NZeTA

NZeTA is de afkorting voor New Zealand Electronic Travel Authority en vervangt de oude visumaanvraag. Als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft kunt u sinds oktober 2019 visumvrij reizen naar Nieuw-Zeeland met deze online reistoestemming. Wel dient u deze NZeTA voorafgaand aan uw reis aan te vragen. Wanneer goedgekeurd is deze 2 jaar geldig voor meerdere reizen. Elke reis mag maximaal 90 dagen duren.

Aangezien de NZeTA 2 jaar geldig is wordt algemeen aangeraden om direct na het boeken van uw reis de NZeTA aanvraag online in te dienen. Op deze manier bent u ruim op tijd mocht de aanvraag in het zeer uitzonderlijke geval worden afgekeurd. U heeft dan nog voldoende tijd om een normaal visum aan te vragen bij de ambassade.

Welke documenten heeft u nodig

Als u de Belgische of Nederlandse nationaliteit heeft dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort. dit paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn wanneer u Nieuw-Zeeland weer verlaat. Controleer dus goed wanneer u op reis gaat en of u paspoort nog geldig is. Let ook op dat een identiteitskaart geen geldig reisdocument is! Let ook op dat u tijdens het invullen van uw aanvraag alle namen exact overneemt uit het paspoort. Als u meerdere voornamen heeft dient u deze allemaal over te nemen.

Waar kun je een NZeTA aanvragen

Elke reiziger met een Nederlandse of Belgische nationaliteit kan online zijn of haar NZeTA visum hier aanvragen. De aanvraag duur in totaal 10 minuten daarna krijgt u in de meeste gevallen binnen enkele uren een e-mail met een goedkeuring. Bewaar deze mail goed of druk deze af