In deze 3 landen boek je de leukste stedentrips

In deze 3 landen boek je de leukste stedentrips

Op zoek naar een korte vakantie met het vliegtuig? Dan is een stedentrip altijd erg leuk om te boeken. Je verblijft dan meestal een weekend, week of midweek in een hotel of appartement in een grote stad. Als je zoekt naar een vakantieland met mooie, leuke steden, dan zijn er genoeg landen in Europa om uit te kiezen. Hieronder lees je over onze favoriete landen in Europa om een onvergetelijke stedentrip te boeken.

Spanje

Als je op zoek bent naar een land met mooie, maar vooral ook hele diverse steden, dan is Spanje hier een goed voorbeeld van. In Spanje vind je bekende, moderne steden zoals Madrid, Barcelona en Sevilla, maar ook veel minder bekende steden, waaronder het prachtige Córdoba, Bilbao en Granada. De grote steden in Spanje hebben allemaal unieke sfeer, met veel bezienswaardigheden uit verschillende periodes in de geschiedenis.

Veel Nederlanders gaan in de zomer naar Spanje om aan het strand of zwembad te liggen, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Geschiedenis, cultuur, heerlijk eten en de leukste activiteiten. Ontdek bouwwerken uit de middeleeuwen, uit de tijd van de Moorse overheersing, of zelfs uit de oudheid.

Italië

Een ander land waar je meteen aan zult denken bij stedentrips, is natuurlijk Italië. Net als Spanje, vind je in Italië veel unieke steden. Heb je interesse in de oudheid en de Romeinse geschiedenis? Dan is Rome natuurlijk de ultieme bestemming. Maar je hebt in Italië ook prachtige renaissance steden zoals Florence, of moderne steden als Bologna, Milaan en Turijn. Iedere stad in Italië is uniek, ook de wat kleinere steden zoals Pisa of Venice Italy. Daarom is Italië een perfect land voor een mooie stedentrip.

Verenigde Staten

Wil je wat verder vliegen? Dan is de Verenigde Staten ook een hele leuke bestemming. Het leuke van stedentrips in de Verenigde Staten is dat het land enorm groot is. Hierdoor zijn de grote steden heel anders van elkaar. New York, Las Vegas, San Francisco, het lijkt bijna alsof je in een ander land bent als je de straten, gebouwen en mensen met elkaar gaat vergelijken. De Verenigde Staten is daarom erg leuk voor meerdere en verschillende stedentrips.