Zo bereid je je voor op een rustige vakantie

Zo bereid je je voor op een rustige vakantie

Gemiddeld gezien wil een Nederland minstens een keer per jaar op vakantie. Dit kan naar een luxe resort in het buitenland zijn of een camping binnen onze eigen grenzen. Veel mensen willen graag op vakantie omdat ze er aantoe zijn. Dit kan komen door de toenemende werkdruk of de overvolle agenda bijvoorbeeld. Een aantal dagen of weken weg om aan de dagelijkse Nederlandse sleur te ontsnappen. Helaas gaat dit bij het meerendeel niet zo als gepland. Bij veel mensen brengt het boeken en plannen van de vakantie ook veel stress en nemen dit zelfs mee naar het vakantieadres. Zonde natuurlijk! Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om dit te veranderen.

Neem de tijd en boek vooral vroeg

Het plannen van je vakantie hoeft geen stress op te leveren. Vaak komt de stress door tijdsdruk en worden hierdoor verkeerde keuzes gemaakt. Neem daarom ook gewoon de tijd om je vakantie te boeken. Bepaal ver van te voren waar je naartoe wilt en wanneer het kan boek je de vakantie alvast. Weet je nog niet wanneer je precies vakantie hebt? Maak dan een top 3 van de beste bestemmingen en boek gelijk wanneer je de datum weet. Zo hoef je er niet meer over na te denken en kun je je beter voorbereiden op andere dingen die bij je vakantie komen kijken.

Maak een to-do list

Het is handig om een overzicht te maken met dingen die je nog zeker moet doen voordat je met vakantie bent. Dit kunnen verschillende lijstjes zijn met bijvoorbeeld werkdingen of dingen die je echt voor de vakantie moet regelen. Deel je lijstjes zo in dat de dingen die direct kunnen bovenaan staan. Moet je een nieuw koffer? Zet dan koffer kopen bovenaan, want hiermee hoef je niet te wachten tot de laatste dagen voor je vakantie. Net als het halen van een eventuele vaccinatie. Een autoresponder voor je mail activeren kan bijvoorbeeld helemaal onderaan. Handige overzichtjes waar je kunt afstrepen wat je al gedaan hebt. Het digitaal maken van een to-do list is makkelijk wanneer je ook dingen wilt toevoegen en de optie wilt hebben om te schuiven met de dingen die je nog moet doen.

Inpaklijst

Ook voor het inpakken van je koffer kun je een lijst maken. Hierop vermeld je wat je allemaal mee wilt nemen en niet moet vergeten. Wanneer je dan begint met het inpakken van je koffer kun je eenvoudig de lijst volgen en zie je meteen wat je nog moet inpakken. Ook hierbij is het verstandig om meerdere lijstjes te maken en ze onder te verdelen. Maak bijvoorbeeld een lijst voor je handbagage en een voor je grote koffer. Moet je nog meerdere formaten koffers hebben? Dan is het goed om een kofferset 3 delig aan te schaffen ver voordat je vertrekt. Het onderverdelen van je lijstjes kun je doen op basis van categorieën, zoals kleding, cosmetica, persoonlijke verzorging en electronica.