Wat is er te doen op Rhodos?

Wat is er te doen op Rhodos?

Rhodos is een Griekse eiland en is één van de grotere eilanden in de Egeïsche Zee. Het is onderdeel van de Dodecanesos en ligt ten zuiden van Turkije. Rhodos heeft vele bezienswaardigheden, zoals historische steden, mooie stranden en prachtige natuur. Er zijn tal van activiteiten te doen op het eiland, waaronder wandelen, duiken, snorkelen en fietsen. In dit artikelen vertellen wij jou wat je allemaal kunt doen op een vakantie in Rhodos.

Rhodos stad

Rhodos stad wordt ook wel de Middeleeuwse Stad van Rhodos genoemd en is een bezienswaardigheid op zich. Deze historische stad ligt aan het noordwestelijke puntje van het Griekse eiland. Rhodos stad is gebouwd op de ruïnes van het antieke Rhodos, wat één van de grootste en belangrijkste steden in de oudheid was. De stad herbergt talloze monumenten, kerken, musea en andere bezienswaardigheden. In het centrum vind je vele gezellige pleinen en terrassen waar je kunt genieten van een drankje of lekker hapje.

De Akropolis van Rhodos

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Rhodos is de Akropolis van Rhodos. De Akropolis is in 305 voor Christus gebouwd en is één van de grootste en mooiste tempelcomplexen uit die tijd. Het oude monument staat op een bergtop en was in het verleden onderdeel van een belangrijk antieke stad, waar nu nog vele ruïnes te zien zijn. In de omgeving vind je verschillende andere bezienswaardigheden zoals het archeologisch museum, maar ook grote thermen, hippodroom (pistes), gymnasium en een theater.

Wandeling langs de kust

Eén van de mooiste manieren om Rhodos te ontdekken is door een wandeling langs de kust te maken. Je loopt dan over schitterende stranden, door prachtige bossen en langs pittoreske dorpjes. Onderweg kom je verschillende bezienswaardigheden tegen, zoals het tempelcomplex van Kamiros, het klooster van Profitis Ilias en het plaatsje Embona. De wandeling duurt ongeveer vier uur en is goed begaanbaar voor iedereen.

Duiken en snorkelen

Rhodos is een prachtig eiland om te duiken en snorkelen. Het water is hier heel helder en de onderwaterwereld bestaat uit koraal, rotsformaties, verse- en zoutwatergrotten en schitterende vissen. Er liggen meerdere duikscholen op het eiland die alles verzorgd vanaf hun boten of je kunt gewoon met één van de vele bootjes naar het open water varen waar je goed kan snorkelen.

Rhodos-stad: ervaringen van anderen

“Heerlijk om hier rond te struinen, overal zijn leuke terrasjes waar je kunt genieten van het uitzicht. Ook is er een burcht met mooie tuinen die je kunt bezoeken. In de avonduren is het erg gezellig in de stad, veel winkeltjes zijn dan open en er wordt live muziek gedraaid op verschillende pleinen.”