Vakantie op Corfu? Dit moet je weten

Vakantie op Corfu? Dit moet je weten

Wil jij een vakantie boeken op Corfu, maar weet je nog niet veel over dit eiland? In dit artikel hebben we de beste tips voor vakanties op dit mooie Griekse eiland. Wanneer kun je het beste boeken? Wat is er allemaal te doen op het eiland en welke plaatsen zijn het meest geschikt voor een verblijf? Dit en meer lees je hieronder.

Beste maanden

De meeste mensen gaan naar Corfu voor een zonvakantie of een all-inclusive vakantie. Dit is logisch, want Corfu heeft veel mooie stranden, luxe hotels en horeca en het is er vooral in de zomer erg warm. De beste maanden op Corfu zijn mei t/m oktober. Het is het dan altijd tussen de 21 en 30 graden Celsius. Vooral in juni, juli en augustus is het erg zonnig op het eiland. Ook valt er in deze maanden gemiddeld weinig neerslag. In de wintermaanden is het op Corfu rond de 13 graden, wat ook nog best meevalt. Een vakantie op Corfu in het najaar is dus ook mogelijk, alleen moet je het dan niet hebben van het strand.

Steden en verblijf

Corfu is geen groot eiland, het heeft namelijk een oppervlakte van 593 km². Hierdoor kun je gemakkelijk grote delen van het eiland zien, ook als je verblijft in een stad aan de andere kant. Wil je ook de andere kant van het eiland zien? Dan kun je een paar dagen een auto huren tijdens je verblijf. De hoofdstad en grootste stad van Corfu is Kerkyra, ook wel Corfu stad genoemd. De stad ligt in het midden van het eiland en dus erg centraal. Vanaf hier kun je gemakkelijk de rest van het eiland ontdekken. Hiernaast heb je nog veel meer populaire plaatsen, zoals Acharavi, Lefkimmi, Kavos en Ipsos.

Welke van deze het beste is voor jouw verblijf, is erg persoonlijk. Kijk daarom van te voren goed wat er allemaal te doen is in deze plaatsen. Corfu heeft veel mooie bezienswaardigheden, met als hoogtepunten de vele badplaatsen, de berg Pantokrator, het paleis van Sissi, Peroulades en het kasteel Angelokastro. Er is dus genoeg te doen op het eiland, buiten op het strand liggen of aan het zwembad.