Op reis naar Ijsland? Deze hotspots mag je echt niet missen!

Op reis naar Ijsland? Deze hotspots mag je echt niet missen!

Ijsland is een land waar je wellicht niet direct denkt als vakantiebestemming. Toch is het absoluut de moeite waard om een keer te bezoeken. Ijsland beschikt namelijk over een prachtig landschap van gletsjers, zwarte zandstranden en bergen. Daarnaast zijn er veel natuurlijke thermale baden. Een mooiere wellness ga je waarschijnlijk niet meer vinden. Je moet ervan houden, maar Ijsland is echt uniek. Vuur en ijs komen samen in een land en geven een onverwoestbare indruk. Nergens anders op aarde is de natuur nog zo krachtig als hier en je zal je als mens dan ook erg nietig voelen tussen al het extreme. Ben jij van plan om het land een keer te bezoeken? Maar weet je nog niet zo goed wat de echte hotspots zijn? Lees dan vooral even verder voor de mooiste bezienswaardigheden van Ijsland

Hoofdstad Reykjavik

Hoewel je waarschijnlijk voornamelijk naar Ijsland gaat voor de natuur, is het zeker een aanraden om de hoofdstad Reykjavik een keer te bezoeken. De stad is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld, wat het al een bijzondere stad an sich maakt. Reykjavik beschikt over de prachtige toren van de Hallgrimskirkja. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad. Het is zeker de moeite waard om de stad een dagje te bezoeken, maar blijf er ook weer niet te lang hangen. Ijsland heeft namelijk veel meer te bieden.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon mag je absoluut niet missen. Zeker als liefhebber van spa’s en wellnesses moet je hier een keer geweest zijn. De Blue Lagoon is namelijk een grote warmtebron die aanvoelt als een luxueuze spa. Je kan jezelf hier heerlijk onderdompelen in water van maar liefst 40 graden celsius. Dat is echt heerlijk gezien het in Ijsland erg koud is. Daarnaast bevat het water ook nog een een hoop mineralen die erg goed zijn voor je huis. Je zal je als herboren voelen na een bezoekje aan de Blue Lagoon!

Godafoss waterval

Aan de rand van highway 1 (de enige snelweg van Ijsland) vind je de Godafoss waterval. Deze waterval wordt ook wel de waterval van de goden genoemd. Ijskoud water valt hier zeker 12 meter naar beneden wat er zeer indrukkend uit ziet. Hoewel Ijsland wel meerdere watervallen heeft, is deze toch wel echt een aanrader. Gezien de locatie zal het hier namelijk wat rustiger zijn dan bij andere watervallen. Zo kun je je nog meer een voelen met de natuur. 

Geysir en Strokkur

Tot slot is Geysir en Strokkur ook zeker niet te missen. Hier vind je namelijk de bekendste geiser van Ijsland. Wil je een geiser in werking zien? Dan kun je het beste ook even een bezoekje brengen aan Strokkur. Hier vind je namelijk geisers die nog actief zijn en om de paar minuten dampend water de lucht in spuiten. Zeer bijzonder om te zien en daardoor ook zeker een hotspot van Ijsland. Letterlijk.