Nice Airport? Ideaal openbaar vervoer of toch auto huren!

Nice Airport? Ideaal openbaar vervoer of toch auto huren!

Vliegveld Nice is een van die vliegvelden die dichtbij de stad ligt. Nice Airport ligt maar een paar kilometer van de stad vandaan en met de tram die tot aan het centrum van Nice rijdt, is het een handig vliegveld om naartoe te vliegen. Wil je naar Monaco of Cannes dan zul je wel wat verder moeten reizen.

Een goed vliegveld om naartoe te reizen

Als je wilt genieten van warm weer in de zomer dan is zuid-Frankrijk wel onder veel mensen geliefd. Waarom niet vliegen naar de cote d’azur in zuid-Frankrijk? Het klinkt erg duur maar dat valt uiteindelijk wel mee. Als je een hotel boekt dichtbij het strand in de stad Nice of in Villefranche-sur-Mer dan zul je zien dat het niet veel kost om van het vliegveld naar die plek te reizen. Denk aan een paar euro enkele reis. En bij een paar dagen is dat natuurlijk ideaal. Het scheelt geld en ook tijd want die treinreis duurt helemaal niet zo lang (onder het uur).

Een auto huren kan toch best ideaal zijn

Je kent het wel, je boekt een ticket naar een bestemming en achteraf ben je eigenlijk veel kwijt aan het reizen van en naar het vliegveld. Of het nou parkeerkosten zijn omdat je eigenlijk niet zonder auto kan, of een dure treinreis, bij Nice is dat niet zo. We raden een auto huren op vliegveld Nice dan ook alleen aan als je niet zo lang gaat, je goedkoop kunt parkeren en in de buurt van Cannes of Monaco iets hebt gehuurd. Een auto huren op vliegveld Nice kan in dat geval eigenlijk ook best aantrekkelijk zijn. En dan kost de benzine nou ook nog eens wat minder in Frankrijk. Wil je toch met het openbaar vervoer? Dan kun je gewoon met de tram, trein of bus vanaf Nice Airport!

Wat vliegt er op vliegveld Nice?

Vliegtuigmaatschappijen zoals KLM, Air France en Transavia zijn goed vertegenwoordigd op het vliegveld van Nice. Het is dan ook een echte SkyTeam hub. Ook EasyJet heeft routes tussen Schiphol en Nice Airport. Er zijn 2 terminals die met elkaar verbonden zijn met de tram. Deze tram is gratis. Dus je kunt gratis reizen van terminal 1 naar 2 of andersom.