Luxe op reis voor minder geld? Lees onze tips!

Luxe op reis voor minder geld? Lees onze tips!

Iedereen heeft zo zijn eigen invulling hoe die op vakantie wil. Gelukkig is er dan ook voor iedereen een andere soort vakantie mogelijk. Wanneer je graag luxe op reis gaat kost dit in verhouding meer geld, dan wanneer je naar een simpele camping afreist. Toch zijn luxe vakanties tegenwoordig wel mogelijk, ook wanneer je een kleiner budget hebt. Je vliegt tegenwoordig al voor een paar tientjes naar een mooie Europese bestemming.

Reis flexibel en check verschillende data

Wanneer je meer voor je geld wilt en flexibel bent qua datum is het zeker aan te raden om niet in de hoogseizoenen te reizen. De hoogseizoenen gaan gepaard aan de vakantieperiodes, zoals de zomervakantie, herfstvakantie en voorjaarsvakantie. Wanneer je niet in deze periodes op vakantie gaat kun je luxe op reis voor minder geld. Dit heeft te maken met dat er weinig mensen zijn die de mogelijkheid hebben om buiten deze periodes te reizen. Bij minder animo voor een vakantie wordt deze automatisch goedkoper. Dit gaat niet alleen voor de standaard overnachtingsmogelijkheden. Ook villa's en luxe hotelkamers zijn buiten het hoogseizoen veel goedkoper. Zo boek je een swim up kamer in Griekenland voor minder geld, dan een standaard kamer in het hoogseizoen. Dit geeft je dus extra luxe voor minder geld. Ook binnen Nederland en op vliegtickets worden vaak hoge kortingen gegeven wanneer je kiest voor een buitenseizoen.

Ook met kinderen meer luxe voor minder

Niet alleen kun je besparen wanneer je met z'n tweeën reist, ook met kinderen zijn er verschillende mogelijkheden. Vaak ben je met kinderen wel afhankelijk van de vakantieperiodes, maar ook dan kun je nog minder betalen. Houd er rekening mee dat de zomervakantie de duurste periode is om weg te gaan, gevolgd door de kerstvakantie. Het is daarom dan ook niet verstandig om in deze vakantieperiodes op vakantie te gaan. Beter kies je voor de voorjaarsvakantie. Dit kan je een aantal honderden euro's schelen. Bij een vakantie met kinderen is het ook goed om te kijken naar hotels en resorts met waterpret of een kidsclub. Zeker op populaire plekken, zoals Ibiza, Gran Canaria en Curacao, kan de entertainment buiten het resort om veel geld kosten. Daarom is het verstanding om hotels met glijbanen op Ibiza te zoeken of natuurlijk op een andere bestemming. Zo hoef je niet buiten de deur dingen te zoeken om je kinderen te vermaken.

Andere manieren om geld te besparen

Flexibiliteit qua datum kan je het meeste geld opleveren, maar toch zijn er ook nog diverse andere manieren om flink te kunnen besparen. Ver van te voren iets reserveren is ook een mooi voorbeeld. De meeste mensen denken dat een last-minute de meeste korting oplevert, maar dit is zeker niet waar. Ook zelf je reis samenstellen in plaats van een pakketreis boeken kan je enkele tientjes schelen. Zeker wanneer je niet gaat logeren in een hotel of resort maar in een Airbnb. Wees creatief en probeer eens iets te doen met je vakantie waar het merendeel van de Nederlanders niet aan denkt.