Hoe lang is het vliegen naar de Adriatische kust?

Hoe lang is het vliegen naar de Adriatische kust?

De Adriatische kust is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen. De regio biedt prachtige stranden, charmante steden en een heerlijke keuken. Maar voordat je kunt genieten van al het moois dat de Adriatische kust te bieden heeft, moet je er natuurlijk wel naartoe reizen. In dit artikel bespreken we hoelang het vliegen is naar de Adriatische kust.

Vliegen naar de Adriatische kust

De Adriatische kust is een lange kustlijn die zich uitstrekt van Italië tot aan Kroatië. Er zijn verschillende luchthavens langs deze kust die je kunt gebruiken als vertrekpunt voor je vakantie. Enkele van de bekendste luchthavens zijn die van Bari en Brindisi in Italië, en die van Split en Dubrovnik in Kroatië.

Vliegen naar Polignano a Mare

Een van de populairste bestemmingen aan de Adriatische kust is Polignano a Mare in Italië. Dit prachtige stadje staat bekend om zijn schilderachtige straatjes, adembenemende kliffen en kristalheldere wateren. Veel mensen vliegen naar Bari om vervolgens met de auto naar Polignano a Mare te rijden, dat op slechts 40 kilometer afstand ligt. Op vakantie naar Polignano a Mare? Dat kun je online in een paar minuten regelen, heerlijk idee toch?

Vliegen naar Bari

Als je naar Polignano a Mare wilt vliegen, kun je het beste een vlucht boeken naar de luchthaven van Bari. Deze luchthaven is goed bereikbaar vanuit verschillende Europese steden. Vanuit Nederland kun je bijvoorbeeld rechtstreeks vliegen vanaf Schiphol naar Bari. De vluchtduur bedraagt gemiddeld zo'n 2 uur en 30 minuten.

Vliegen naar Split

Een andere veelgebruikte luchthaven aan de Adriatische kust is die van Split in Kroatië. Split is een prachtige stad met een historisch centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanuit Split kun je ook gemakkelijk andere bestemmingen aan de Adriatische kust bereiken, zoals Dubrovnik en de eilanden Hvar en Brač.

Vliegen naar Dubrovnik

Wil je liever naar Dubrovnik vliegen? Dan kun je een vlucht boeken naar de luchthaven van dezelfde naam. Dubrovnik is wereldberoemd vanwege zijn prachtige oude stad, die vaak wordt gezien als een van de mooiste steden ter wereld. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen vanaf Schiphol naar Dubrovnik. De vluchtduur is gemiddeld zo'n 2 uur en 20 minuten.

Overige bestemmingen aan de Adriatische kust

Naast Polignano a Mare, Split en Dubrovnik zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige bestemmingen aan de Adriatische kust. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen als Rovinj, Pula, Zadar en Sibenik in Kroatië, of aan Rimini, Pesaro en Ancona in Italië. Het is echter afhankelijk van je vertrekpunt hoelang het precies vliegen is naar deze bestemmingen.

Conclusie

Hoelang het vliegen is naar de Adriatische kust hangt af van je vertrekpunt en de gekozen bestemming. Gemiddeld genomen bedraagt de vluchtduur vanuit Nederland naar Bari of Dubrovnik zo'n 2 uur en 30 minuten. Vanuit Nederland kun je ook rechtstreeks vliegen naar Split, met een vluchtduur van ongeveer 2 uur en 30 minuten. Welke bestemming je ook kiest, de Adriatische kust zal je zeker niet teleurstellen met zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke keuken.